Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Rekrytering

3 min lästid

OnePartnerGroup satsar på interim i Stockholm - ”Den här omställningen gynnar oss alla”

Med ambitionen att erbjuda de skickligaste interimskonsulterna i Stockholm drar OnePartnerGroup igång sitt kontor på Grev Turegatan, mitt i city.

–Vi ska vara den första som kunden ringer till när man behöver en ledare som levererar från dag ett, säger VD Anna Svanberg.  

Från Malmö i söder till Kalix i norr

OnePartnerGroup bildades 2009 av den småländska entreprenören Stefan Alvarsson som såg möjligheten att kombinera ett lokalt och personligt förhållningssätt med viljan att hjälpa människor att utvecklas och hitta rätt i karriären. Gruppen har växt snabbt och finns i dag på 50-talet svenska orter från Malmö i söder till Kalix i norr. Men i Stockholm är OnePartnerGroup relativt okänt.

Det vill OnePartnerGroup ändra på. När företaget nu gör en omstart i Stockholm erbjuder man en helhet med rekryterings- och konsultlösningar.

Interimsverksamhet i Stockholm

–I anslutning till detta kändes det självklart att även bygga ett interimsbolag som inriktar sig endast på erfarna underkonsulter. Inte minst med tanke på gig-ekonomins framfart de senaste åren, säger Anna Svanberg som är VD för OnePartnerGroups interimsverksamhet i Stockholm.

–Vi kommer att fokusera på interimslösningar för ledningsgrupper, högre tjänstemän, specialister och spjutspetsar inom management

–Vi har ambitionen att vara den mest personliga aktören på marknaden. Jag och mina kollegor på konsultsidan kommer inte att jobba i stuprör utan tillsammans. Vi har fantastiskt nätverk och kommer att komplettera varandra. Med våra gemensamma erfarenheter kan vi verkligen hjälpa kunderna.

En erfaren ledare

Anna Svanberg är en av branschens mest erfarna ledare. Hon började på Manpower år 2000, lockad av en spännande bransch med fokus på människor och människors utveckling. Förutom ledande tjänster inom Manpower har hon bland annat varit vice VD för Poolia Sverige och VD för Move Management. Hon har också omfattande erfarenhet av att själv jobba som interimskonsult.

–Det handlar om att leva som man lär. Genom att hyra ut mig själv och jobba som bland annat som interims-VD har jag fått en bra förståelse för hur kundernas och konsulternas behov och förväntningar ser ut.

För det är ju så, att interimsuppdraget är annorlunda jämfört med andra konsultuppdrag.

–Interim är lite speciellt såtillvida att många interimskunder både är kandidat och kund i samma person. Du rekryteras ju ofta  för att ersätta dig själv.

Med ambitionen att kunna erbjuda kunderna de bästa interimskonsulterna i branschen kommer Anna Svanberg att lägga stor vikt vid att vårda och utveckla relationerna med sina konsulter.

–Interimskonsulter är proffs som älskar sin anställningsform och som trivs både med friheten och utmaningen som det innebär att ta den här typen av uppdrag. En interimskonsult är ofta överkvalificerad – det ligger i ämnets natur. Hen går in i hetluften och levererar från dag ett, inte sällan handlar det om ett förändringsarbete.

Näringslivets behov

OnePartnerGroup ska vara känt för att erbjuda bra kunder och roliga uppdrag.

–Som konsult hos oss ska man alltid känna att man har snabb och trygg stöttning under uppdragets alla faser. För mig är familjekänslan som finns inom OnePartnerGroup en oerhörd styrka. Även om man som interimskonsult har valt sin frihet så kan vi erbjuda en långsiktighet i relationerna. Vi är familjemedlemmen som finns där för att coacha dig när du behöver, lovar Anna Svanberg.

Näringslivets behov av skickliga interimskonsulter är mycket stort just nu, och Anna Svanberg gör bedömningen att trenden kommer att öka.

–Efterdyningarna av pandemin påverkar naturligtvis, i kombination med den nya gig-ekonomin. Just nu står en dörr öppen för de kompetenser som vill ta steget att inleda en ny karriär som konsult. Vi på OnePartnerGroup står redo att hjälpa både kunder och kandidater i den omställningen. Det här gynnar oss alla!