Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Rekrytering

2 min lästid

Fem udda tips för att hitta en full-stack-utvecklare

Att hitta en full-stack-utvecklare är inte alltid helt lätt. Du kanske redan har annonserat och frenetiskt scrollat igenom alla alternativ som kommer upp när du söker på nätet. Vad gör du då? Här är fem tips på hur du kan hitta full-stack-utvecklare när konventionella metoder sviker.

1. Leta bland appar och hemsidor

Leta upp appar och hemsidor som liknar det er blivande full-stack-utvecklare kommer att hålla på med och kontakta skaparna. Någon kanske råkar vara mellan jobb, och om denna någon biter på ert erbjudande så får ni precis det ni letar efter.

 

2. Häng på forum

Börja hänga på olika IT-forum och läs trådar som har just med full-stack-utveckling att göra. Leta upp aktiva, kunniga användare och hör av dig till dem. Det gäller att söka efter problem eller frågor där attraktiva kandidater kan tänkas svara. För att hitta en full-stack-utvecklare måste du tänka som en full-stack-utvecklare. Exempel på sådana forum är Github och Stack Overflow.

 

3. Luncha med gamla kollegor

Dina före detta kollegor jobbar troligtvis inom samma bransch som du gör, eller åtminstone en snarlik. Det gör att de med största sannolikhet har kontakter som kan vara relevanta för dig. Kanske till och med just en full-stack-utvecklare som letar jobb. Ta en lunch med någon som du tror skulle kunna hjälpa dig, om inte annat kan hen förmodligen peka dig i rätt riktning.

 

4. Prata med skolor

Kan erfarenhet bytas ut mot motivation hos kandidaten? I så fall kanske du ska höra av dig till skolor. Nyexaminerade brukar vara rejält motiverade och kan därför bli fantastiska medarbetare trots brist på erfarenhet. Lättast är att leta hos yrkeshögskolor som har en full-stack-utbildning. Högskoleutbildningar tenderar att vara lite bredare, men eleverna är minst lika duktiga och motiverade.

 

5. Konkurrera med konkurrenter

Kolla på dina konkurrenter och se ifall de har en skicklig full-stack-utvecklare. Har de det kanske ni kan locka över den personen. Lista upp vad konkurrenterna erbjuder och bjud över. Alla kommer såklart inte bita på det, men chansen är stor att någon av era konkurrenter har en systemutvecklare som är sugen på att ta nästa steg i karriären.

Andra artiklar för dig!