Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

CSR

2 min lästid

Vårt engagemang i Vilahamn Soccer Academy, Uganda

Vi på OnePartnerGroup med Göteborgskontoret i spetsen är delaktiga i Vilahamn Soccer Academy, en fotbollsakademi som drivs av Robert Vilahamn i Uganda. Den drivs med visionen att alla barn ska få möjlighet att ta del av fotbollens glädje och gemenskap.

High Standard Christian School i byn Kateera i Uganda, är platsen där Vilahamn Soccer Academy fick sin början. Efter en elitfotbollskarriär, ett UEFA A-Diploma och med viljan att skapa glädje tog Robert Vilahamn steget till drömmen om fotbollsakademin.

Svår fattigdom, en start i livet på flykt eller föräldralöshet är verkligheten för majoriteten av de hundratals barn som studerar vid skolan. Att skapa möjlighet att ta del av samhörigheten fotboll ger blir därför viktigare än någonsin – och den resan och visionen stöttar vi på OnePartnerGroup genom ekonomiskt stöd till projektet både från Göteborgskontoret och genom stöd från privatpersoner och andra företag som bidragit i vår insamling.

Genom gemensamma insatser mellan alla inblandade är visionen att via Vilahamn Soccer Academy, kunna rusta upp och bidra till skolans ombyggnation. I nuläget förfaller lokalerna och skolan är i desperat behov av renovering. Vi är väldigt glada att vi har möjlighet att stötta både skolans upprustning och fotbollen. Lagidrotten lägger en stabil grund och kombinerat med utbildningen skapas goda förutsättningar för barnens framtid.

Eldin Ljutovac och Piero Gatica, från Göteborgskontoret, besökte fotbollsakademin i november 2018. Med sig hade de hundratals par fotbollsskor som skänkts från privatpersoner och företag. Skorna är viktiga för fotbollsakademin då fotbollen för det mesta spelas på fotbollsplaner som bara har fläckar av gräs och till resterande del består av grus. Gruset sliter mycket på skorna och därför förbrukas många par fotbollsskor varje säsong – betydligt fler än vad Vilahamn Soccer Academy har möjlighet att köpa in.

”Resan gav så mycket insikter på olika plan. Att möta människor med så öppna, varma och tacksamma famnar, med sådan enorm glädje fastnade verkligen i hjärtat. Man blir tagen av hur allt kan saknas, men samtidigt kännas så komplett på något vis”, berättar Eldin.

 

Andra artiklar för dig!