Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

CSR

1 min lästid

Project Reach i Huskvarna

Vi på OnePartnerGroup är stolt huvudsponsor och en av initiativtagarna till Project Reach, ett projekt som drivs av basketklubben Wetterbygden Basketball vars syfte är att genom idrottens arena verka för alla människors lika värde.

 

Projektet verkar för integration, jämlikhet och alla människors lika värde oavsett kön, etnicitet, religion och funktionsförmåga. Wetterbygden Basketball fokuserar på utvalda grupper som finns i utanförskap i samhället. Bland annat personer med olika funktionsnedsättningar som saknar möjligheter till motion i vardagen eller ensamkommande flyktingbarn som saknar meningsfulla fritidsaktiviteter och framför allt kontakt med jämnåriga svenskar. Projektet startade 2018 med viljan att skapa positiva val och erbjuda bra förebilder. En rad olika initiativ har startats där grunden är basket tillsammans med spelare från Wetterbygden Basketballs elitlag och ungdomslag. Förhoppningen är att se fler upptäcka glädjen i sporten basket samtidigt som viktiga ämnen så som ledarskap, integration och mångfald tas upp. En annan viktig del i projektet är att få ungdomar i samhället att känna att de har en plats där de alltid är välkomna.

 

En del i verksamheten innefattar personer med funktionsvariationer. För att sätta än mer fokus runt detta vill Wetterbygden Basketball skapa en bättre grundkompetens runt basketen och dessa spelare med hjälp av projektet Basketjoy tillsammans med lag från tre andra länder. Projektet Basketjoy är samfinansierat genom EU-programmet Erasmus+ och fokuserar på just personer med funktionsvariationer. Nyligen stod Wetterbygden värd för detta projekt och hade besök av grupper från Spanien, England och Bulgarien som under en långhelg träffades och tränade basket, spelade matcher och byggde goda relationer i Huskvarna. Det blev en fantastisk helg för spelare, ledare, föräldrar och andra frivilliga i Wetterbygden som såg till att alla fick en oförglömlig vistelse i Sverige.

 

På OnePartnerGroup är vi otroligt glada över att fler får uppleva glädje av vårt initiativ via basketen. Tillsammans kan vi göra skillnad i vårt samhälle.

Andra artiklar för dig!