Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

CSR

1 min lästid

Initiativ för unga och nyanlända i Eskilstuna

I Eskilstuna sitter vi på OnePartnerGroup med i styrgruppen för intiativet Effektivt Mentorskap som ska motverka arbetslösheten bland unga i kommunen. Vi är också aktiva i Eskilstunautmaningen som också handlar om minskad arbetslöshet bland de unga.

Unga nyanlända elever löper betydligt högre risk att hamna utanför arbetsmarknaden än andra elever, särskilt om de hoppar av grundskolan.

OnePartnerGroup sitter med i styrgruppen för Effektivt Mentorskap, ett projekt som ska motverka arbetslöshet bland unga i Eskilstuna. Initiativet går ut på att en äldre före detta elev med liknande bakgrund som en elev agerar mentor. Mentorerna får utbildning som anordnas tillsammans med företag och de träffar eleverna i gång i månaden för att stötta och delge kunskap, erfarenheter och tips.

OnePartnerGroup är också aktiva i Eskilstunautmaningen, där företag antar en rad olika utmaningar, som att erbjuda praktikplatser eller sommarjobb, föreläsa eller bli mentorer, för att tillsammans minska arbetslösheten bland unga i Eskilstuna.

Läs mer om initiativet på www.eskilstunautmaningen.nu

Andra artiklar för dig!