Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

CSR

1 min lästid

Emigration Express to Sweden

Sedan 2015 har OnePartnerGroup i GGVV-regionen rest till Emigration-mässan i Houten i Holland. Tillsammans med de fyra kommunerna i GGVV; Gnosjö, Gislaved, Vaggeryd och Värnamo, näringslivsbolag och Arbetsförmedlingen letar de där efter anställningsbara personer som har kompetenser som det finns för lite av i regionen.

Vi på OnePartnerGroup har som största roll att specificera de bristkompetenser som finns, ta med jobbannonser till mässan och att intervjua kandidater som är aktuella för de tjänster som ska tillsättas. Efter mässan börjar arbetet med att matcha rätt kandidat till rätt företag och det har tidigare fallit ut bra.

De fem tidigare åren som vi på OnePartnerGroup har varit på plats har lett till att många holländare anställts på företag i regionen och så sent som förra året var de tio som kom på plats. Totalt ledde det till att 25 personer flyttade till regionen bara under 2018.

Att hitta bristkompetenser på detta sätt gör stor skillnad för de lokala företag som har svårigheter att hitta rätt kompetenser för sina respektive branscher. Dessutom har regionen brottats med minskande befolkningstal, så nyinflyttade invånare hjälper dessutom kommunerna med skatteintäkter som tidigare fallit bort. Tillsammans vänder vi negativa spiraler och bibehåller vår fantastiska Gnosjöanda lika stark som tidigare.

 

Andra artiklar för dig!