Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Bemanning

1 min lästid

Så väljer du rätt bemanningsföretag

Det finns över 600 bemanningsföretag i Sverige. Så när du väl bestämt dig för att hyra in personal kan det vara svårt att veta till vem du ska vända dig. Valet avgörs av dina krav, din bransch och dina behov. Vi har samlat några tips på saker värda att titta på för att välja rätt bemanningsföretag för dig.

Auktorisering en självklarhet

Kolla upp om bemanningsföretaget är auktoriserat eller inte. Väljer du ett auktoriserat företag kan du lita på att det är seriöst, följer de regler som finns och tillhandahåller kollektivavtal. På branschorganisationen Bemanningsföretagens hemsida kan du enkelt gå in och söka i ett register av auktoriserade bemanningsföretag.

Välj ett företag med rätt inriktning

Många bemanningsföretag är specialinriktade på olika branscher och områden. Ett bra första steg är därför att begränsa dig till de bemanningsföretag som riktat in sig på din bransch. Då krymper urvalet snabbt till de med erfarenhet och expertis inom ditt område och som troligtvis har en större bank av lämpliga kandidater med den erfarenhet och utbildning som krävs för just din tjänst.

Passande process

Ett tredje steg för att avgöra om ett bemanningsföretag passar dig är att titta på deras process. Ta reda på allt från hur rekryteringsprocessen går till, hur de väljer kandidater, hur faktureringen ser ut, till hur dina uppgifter används. Och se till att företaget uppfyller dina krav och känns smidigt för dig.

Kolla in recensioner!

Innan du bestämmer dig är det också bra att vidga vyerna och titta på andras uppfattningar om företaget. Läs omdömen och recensioner på flera olika platsformer, t.ex. Facebook, LinkedIn, Google+, och se vad andra tycker. Du kan också ta kontakt med företag som anlitat bemanningsföretaget tidigare och själv fråga hur de har upplevt tjänsten, eller kolla med fackklubben på orten. Fackklubben har koll på vilka som är seriösa, behandlar sin personal väl och sköter sig vad gäller löner och avtal.

Lycka till!

Andra artiklar för dig!