Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Bemanning

3 min lästid

Så väljer du rätt bemanningsföretag

Det finns över 600 bemanningsföretag i Sverige Så när du väl bestämt dig för att hyra in personal kan det vara svårt att veta till vilket bemanningsbolag du ska vända dig. Valet avgörs av dina krav, din bransch och dina behov. Vi har samlat några tips på saker värda att titta på för att välja rätt bemanningsföretag för dig.

Vad är ett bemanningsföretag?

 

Det är inte helt lätt att hålla koll på vad ett bemmaningsföretag är. Bemanning passar ofta dig som har ett temporärt behov att lösa; kanske är det en person som ska på föräldraledighet som behöver ersättas, semestertider med svårt att få ihop schemat eller så har ni extra hög orderingång vid specifika tillfällen och behöver tillskott i arbetslaget.

 

OnePartnerGroup kan bemanning

 

Vi går alltid igenom kravspecifikationen tillsammans med dig som kund och säkerställer att våra konsulter har den kompetens som eftersöks genom att gå igenom tidigare erfarenheter och kompetenser. Vidare kvalitetssäkrar vi genom att alltid ta referenser från tidigare arbetsgivare eller motsvarande annan person som kan ge sitt omdöme.

 

Utöver det ovan är det viktigt för oss att våra medarbetare står bakom samma värderingar som oss på OnePartnerGroup. I och med vår kvalitetssäkring kan ni som uppdragsgivare alltid känna er trygga med att hyra in personal från just oss.

 

Viktigt att tänka på vid val av bemanningsföretag

 

Auktorisering ­är en självklarhet

Kolla upp om det är ett auktoriserat bemanningsföretag. Väljer du ett auktoriserat företag kan du lita på att det är seriöst, följer de regler som finns och tillhandahåller kollektivavtal. På branschorganisationen Bemanningsföretagens hemsida kan du enkelt gå in och söka i ett register av de bolag som anses vara ett auktoriserat bemanningsföretag.

 

Välj ett bemanningsföretag med rätt inriktning

Många bemanningsföretag är specialinriktade på olika branscher och områden. Ett bra första steg är därför att begränsa dig till de bemanningsföretag som riktat in sig på din bransch. Då krymper urvalet snabbt till de bemanningsföretagen med erfarenhet och expertis inom ditt område och som troligtvis har en större bank av lämpliga kandidater med den erfarenhet och utbildning som krävs för just din tjänst.

 

Bemanningsföretag med passande process

Ett tredje steg för att avgöra om ett bemanningsföretag passar dig är att titta på deras process. Ta reda på allt från hur rekryteringsprocessen går till, hur de väljer kandidater, hur faktureringen ser ut, till hur dina uppgifter används. Och se till att bemanningsföretaget uppfyller dina krav och känns smidigt för dig.

 

Kolla in recensioner av bemanningsbolaget!

Innan du bestämmer dig är det också bra att vidga vyerna och titta på andras uppfattningar om ett specifikt bemanningsbolag. Läs omdömen och recensioner på flera olika platsformer, t.ex. Facebook, LinkedIn, Google+, och se vad andra tycker. Du kan också ta kontakt med företag som anlitat bemanningsföretaget tidigare och själv fråga hur de har upplevt tjänsten, eller kolla med fackklubben på orten. Fackklubben har koll på vilka bemanningsföretag i Sverige som är seriösa, behandlar sin personal väl och sköter sig vad gäller löner och avtal.

 

Stort lycka till!

 

Vad erbjuder vi på OnePartnerGroup?

 

Utifrån en stark förkärlek för entreprenörskap, människor och samhällsförbättring arbetar OnePartnerGroup med rekrytering, bemanning och utbildning. Vi hjälper företag att växa och ger människor arbete och möjligheter att utvecklas. Vi finns på ett 50-tal orter runt om i Sverige och några av dessa är Göteborg, Malmö, Växjö, Jönköping och Örebro.

Andra artiklar för dig!