Psst! För att njuta av allt vår sida har att erbjuda så rekommenderar vi att du byter webbläsare. Här får du smidig vägledning: https://browsehappy.com/

Bemanning

2 min lästid

Hyra personal, ett utmärkt sätt att testa

Att hitta rätt person som både har rätt kvalifikationer och personlighet kan vara svårt och tidskrävande i en rekryteringsprocess. Att chansa kan vara riskfyllt då en felrekrytering kan slå hårt mot ekonomin. Men det finns alternativ. Att börja med att hyra in personal från ett bemanningsföretag kan vara mycket tacksamt för att både minimera riskerna och få testa på flera personer innan du hittar din nya stjärna.

Få en bredare bild än på pappret innan du anställer

I en rekryteringsprocess visar kandidaten upp sig från sin bästa sida. Det som står på CV:t och i det personliga brevet och det som sägs på intervjun är ofta finputsat och väl valt. Även om en person har de perfekta kvalifikationerna på pappret, betyder det inte att den passar perfekt in på arbetsplatsen och med de andra medarbetarna. Genom att hyra in personal får du dels ett stort urval av kvalificerade kandidater serverat av bemanningsföretaget, dels en chans att se personens alla sidor och hur det faktiskt fungerar i verkligheten ute på arbetsplatsen – utan att behöva ta ansvaret som en anställning innebär. Om allt klickar under hyrperioden kan du därefter erbjuda en anställning som du nu redan vet kommer att fungera bra.

 

Testa en ny tjänst

Bemanning kan inte bara fungera som ett test av medarbetaren – det kan även fungera som en test av en ny tjänst ni planerar att skapa. Eftersom bemanning inte behöver vara långvarigt, och ni inte behöver lägga tid och kostnader på rekrytering går det enkelt att få in en person i en ny tjänst under en provperiod. På så sätt ser ni om tjänsten och arbetsuppgifterna fungerar bra och kan därefter bestämma er om det är värt att anställa någon i den eller inte. Och om hyrperioden har varit lyckad har ni dessutom redan en väl kvalificerad person ni kan anställa i tjänsten på köpet.

 

Testa utan konsekvenser

Om du hyr in personal spelar det inte så stor roll om det inte skulle fungera bra. Om personen vore anställd hade det kostat mycket att rekrytera fel person och du hade får börja om processen. Om du hyr någon däremot låter de flesta bemanningsföretag dig snabbt och kostnadsfritt byta till en annan kandidat. Det här ger dig gott om utrymme att chansa och testa på olika kandidater tills du hittar någon som lever upp till dina förväntningar, och se till att en ny tjänst fungerar bra innan ni anställer. Att hyra in personal är alltså ett enkelt, riskfritt och kostnadseffektivt sätt att kunna prova dig fram.

 

Andra artiklar för dig!