Projektledare till Kalmar kommuns samhällsbyggnadskontor


Det går bra för Kalmar. Många vill bo och jobba här och åtskilliga företag väljer att etablera sig i regionen. Våra ambitioner är höga och vi har kapacitet samt förmåga att driva en positiv utveckling inom kommunen. Aldrig förr har trycket på att bygga och förädla Kalmar kommun varit så hög som nu. Till vårt förfogande har vi en omfattande investeringsbudget och fokus ligger därför på att genomföra våra planer i form av till exempel infrastrukturprojekt.

Navet i det målmedvetna arbetet är Samhällsbyggnadskontoret vars huvudmål är att planera och möjliggöra byggnationen i Kalmar kommun. Förvaltningen består av cirka 120 anställda. Med entusiasm, kompetens och driv arbetar vi för att utveckla Kalmar kommun.

Med tanke på Kalmar kommuns fortsatta utveckling söker Samhällsbyggnadskontoret nu en Projektledare till enheten för projekt. Vårt uppdrag är inriktat mot byggande av vägar, gator och broar samt andra offentliga miljöer så som parker och lekplatser.

Dina arbetsuppgifter
Som projektledare kommer du driva och ansvara för flera kommunala investerings- och exploateringsprojekt med inriktningen mot gator och annan allmän platsmark.

I arbetsuppgifterna ingår att planera, leda och hålla ihop dina projekt i främst projekterings- och entreprenadfasen. Du tar fram bland annat kostnadsberäkningar, förfrågningsunderlag och bygghandlingar. Du är delaktig i projektenhetens upphandling av konsulter och entreprenörer enligt LOU. Du kan även medverka i framställandet av nya detaljplaner och utredningar av framtida projekt.

I rollen ingår att driva flera projekt parallellt med varandra och du ansvarar med uppföljning av dina projekt vad gäller tid, ekonomi, resurser och övriga rapporter i vårt projektverktyg Antura.

Arbetet innebär ett nära samarbete med många olika aktörer såsom entreprenörer, konsulter, kommunens egna byggledare, fastighetsägare, kommunala bolag och kommuninvånare.

Din profil
Du har ingenjörsutbildning inriktad mot väg- och vattenbyggnad, byggnation eller likvärdig högskoleutbildning.

För att lyckas i rollen har du:

• Några års erfarenhet som projektledare inom verksamhetsområdet.
• God kommunikativ och organisatorisk förmåga, du är lösningsfokuserad samt lyhörd.
• Arbetat med likande uppdrag inom eller mot den offentlig verksamhet. Kunskaper inom entreprenadjuridik, LOU, AMA och kalkylering är mycket meriterande.

Du behärskar svenska flytande och innehar B-körkort.

Vi erbjuder dig ett spännande jobb i en kommun med en stark positiv utveckling. Det är många intressanta och utmanande projekt som ska färdigställas runt om i kommunen som du kommer ges möjlighet att genomföra.

Din ansökan
Kalmar kommun har i denna rekrytering valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Vänligen skicka din ansökan via www.onepartnergroup.se senast den 28 oktober. Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Annika Lundberg på telefonnummer 0480-43 20 51, eller annika.lundberg@onepartnergroup.se.

Kontaktpersoner

Annika Lundberg

annika.lundberg@onepartnergroup.se

0480-43 20 51

Anställningsform

Heltid

Varaktighet

Tillsvidareanställning

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-10-28

Referensnummer

5305Sök jobbet