Kvalitetsingenjör till Specma

Om kundföretaget
Specma Group är marknadsledande inom hydraulik i Norden, med en stark närvaro på marknaden i USA, Kina, Polen och Brasilien. Verksamheten är indelad i två divisioner för bästa kompetens och service till respektive marknad. Vi erbjuder global tillgänglighet och har produktionsresurser på strategiska platser nära våra kunder på samtliga marknader. Till Specma hör även ett välutvecklat servicenät av slangverkstäder som verkar under namnet Specma Service and Technology Centers i Sverige, Finland, Danmark och Norge.

Våra produkter genomgår omfattande tester och genom att göra rätt i alla led säkerställer vi högsta möjliga kvalitet på allt vi levererar. Vi möter krav inom marin certifiering och är kvalitets- och miljöcertifierade enligt ISP 9001, ISO 14001 och ISO/TS 16949. I Våxtorp är vi 80 anställda och totalt i Sverige är vi ca 1 000 anställda.

Vår nuvarande kvalitetschef kommer snart att gå i pension och vi söker nu en Kvalitetsingenjör som på sikt kan ta den rollen. Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Våxtorp.

Dina arbetsuppgifter
Kvalitetsarbetet är för Specma AB en kritisk framgångsfaktor och därmed ett område vi måste vara mycket professionella i. Våra kunder kräver att vi kan kvalitetssäkra våra processer samtidigt som vi utvecklar våra processer mot allt högre krav på produktivitet.

Ditt ansvar blir att säkerställa att kvalitets-och miljöledningssystem dokumenteras och underhålles, att vi har rätt kompetens i företaget för det beslutade kvalitetsarbetet och att internrevisioner genomförs enligt plan. Du kommunicerar med kunder och leverantörer i kvalitetsärenden och med myndigheter i miljöfrågor. En viktig del av arbetet består i att utbilda och träna produktionspersonalen i kvalitetsrelaterade frågor. Du kommer också att driva kvalitetshöjande projekt och delta i produktberedning i form av produktkritik, mätningar och kvalitetsdokumentation.

I en tänkt framtida roll som kvalitetschef ska du kunna representera företaget i möte med kund på ett förtroendeingivande sätt. Du rapporterar till platschefen och har en kollega på kvalitetsavdelningen, men ingen underställd personal. Som kvalitetschef kommer du att ingå i den lokala ledningsgruppen. I tjänsten ingår ca 10 resdagar per år inom Sverige och utomlands.

Din profil
Du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter under ett flertal år, gärna med erfarenhet från fordonsindustrin. Utbildning på gymnasieingenjörsnivå är lämpligt, men inget krav. Du har god kännedom om olika etablerade metoder i kvalitetssammanhang och ett stort intresse för kvalitetsfrågor. Eftersom du kommer att ha internationella kontakter är goda kunskaper i engelska önskvärt.

Som person är du saklig, förtroendeingivande, diplomatisk och har en god analytisk förmåga. Som blivande kvalitetschef förväntas du ha ledarpotential, förmåga att sälja in ett budskap och ta ett övergripande ansvar för kvalitetsområdet. Du behöver vara lyhörd för erfarenheter från övriga Specma-enheter och se möjligheterna i att etablera långvariga samarbeten med dessa.

Vi erbjuder:
Vi erbjuder ett utvecklande och ansvarsfullt arbete på en trivsam arbetsplats med familjär anda. Rätt person kommer att ha mycket goda möjligheter att avancera till kvalitetschef.

Omfattning: Heltid. Tillsvidareanställning hos Specma. Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: Vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt då vi tillämpar löpande urval, dock senast 2017-10-15.
Har du några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Maria Skärström på tel 0723-96 52 24.

Kontaktpersoner

Anställningsform

Heltid

Varaktighet

Tillsvidareanställning

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-10-15

Referensnummer

5053Sök jobbet