Elnätschef till Falkenberg Energi

Om kundföretaget
Falkenberg Energi AB är ett kommunägt bolag med ett av Sveriges starkaste miljöprofiler för energiföretag. Tillsammans jobbar vi ut i från visionen ”vi växer för en hållbar framtid”. Vi behöver ditt engagemang och du får vara med på den spännande resan att utveckla framtidens smarta elnät till våra kunder. Vi är 38 anställda och omsättningen är ca 180 Mkr.

Vår elnätschef tar nästa steg och blir entreprenadchef, med målsättning att vidareutveckla affärsområdet. Vi söker därför en Elnätschef för en tillsvidareanställning med placering i Falkenberg.

Dina arbetsuppgifter
Elnätsavdelningen består av enheterna drift, projekt och it/mätning. Avdelningen har totalansvaret för Falkenberg Energis elnät och sysselsätter ett 10-tal medarbetare, de flesta med specialistkunskaper inom elområdet.

Som elnätschef ansvarar du för att leda, planera och fördela arbetet med förvaltning, drift, underhåll och utveckling av vårt elnät. Detta innebär bl. a driva effektiviserings- och förändringsarbete, att öka beställarkompetensen inom verksamheten samt delta i utvecklingen av framtidens elnät i nära samarbete med interna såväl som externa intressenter. Du ingår i bolagets ledningsgrupp där du förväntas aktivt bidra med dina kunskaper och erfarenheter. Du har totalansvaret för avdelningens budget och ekonomi samt personalansvar för avdelningens medarbetare.

Din profil
Du är civilingenjör eller motsvarande, gärna med erfarenhet från energibranschen. Du är tekniskt kunnig och bör ha goda kunskaper om elnät och dess uppbyggnad. Kunskap och erfarenhet i ekonomi, inköp och markjuridik är meriterande. För att lyckas väl i rollen är det viktigt att du har tidigare erfarenhet av personalledning, ledningsgrupps- och förändringsarbete. Kunskaper i DP Power är meriterande.

Vi söker en driven, ambitiös och energisk person som är nytänkande och kreativ med en förmåga att se och ta tillvara både kundens och organisationens perspektiv. Du trivs i ledarrollen och identifierar dig med denna. Du är en duktig lagledare och drivs av att få dina medarbetare att nå uppsatta mål. Du är kvalitetsmedveten, strukturerad och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift.

Inom Falkenberg Energi strävar vi efter att vara en jämställd och öppen arbetsplats som speglar samhället vi verkar i. Vi ser därför gärna sökande med olika kulturell bakgrund och erfarenheter.

Vi erbjuder:
Vi erbjuder dig en tillsvidareanställning i ett välrenommerat kommunägt företag som är ett av Sveriges miljövänligaste energibolag. Hos oss får du ett fritt och utvecklade arbete på en trivsam arbetsplats med familjär anda där vi har fokus på samarbete och en prestigelös inställning.

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta VD Bo Anders Antonsson på telefon 0346-88 67 32 eller rekryteringskonsult Maria Skärström på telefon 0723-96 52 24.
Omfattning: Heltid. Tillsvidareanställning hos Falkenberg Energi. Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: Varmt välkommen med din ansökan senast 2017-09-30.

Kontaktpersoner

Anställningsform

Heltid

Varaktighet

Tillsvidareanställning

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-09-30

Referensnummer

5012Sök jobbet