Chef för bygglovsenheten till Kalmar kommun


Det går bra för Kalmar. Många vill bo och jobba här och åtskilliga företag väljer att etablera sig i regionen. Våra ambitioner är höga och vi har kapacitet samt förmåga att driva en positiv utveckling inom kommunen. Aldrig förr har trycket på att bygga och förädla Kalmar kommun varit så hög som nu.

Navet i det målmedvetna arbetet är Samhällsbyggnadskontoret vars huvudmål är att planera och möjliggöra byggnationen i Kalmar kommun. Förvaltningen består av cirka 120 anställda. Med entusiasm, kompetens och driv arbetar vi för att utveckla Kalmar kommun.

Bygglovsenheten är en viktig del i detta arbete och har tack vare sina korta handläggningstider bidragit till att Kalmar kunnat växa och utvecklas i den takt vi ser i dag. Enheten ligger i framkant i Sverige vad gäller moderna arbetssätt och korta handläggningstider för bygglov.

Dina arbetsuppgifter
Som bygglovschef ansvarar du för viktiga delar inom stadsutvecklingen och bidrar till att vår stad och kommun fortsätter vara en attraktiv plats att bo, leva och arbeta i. Du har ansvar för Bygglovsenhetens verksamhet såsom budget, personal och du samarbetar med kommunens Stadsarkitekt vad gäller kommunens övergripande gestaltningsfrågor samt i frågor som rör miljöer och byggnader av känslig karaktär.

Förutom att leda och stötta enhetens arbete och dess personal ingår i rollen även att själv arbeta med bygglovsärenden och då främst de som berör arkitektoniska och estetiska frågor. Du kommer också att ge råd, upplysningar och service till privatpersoner och företagare i frågor som rör plan- och bygglagen.

Du ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområdet Planering och Bygg.

Din profil
Vi söker dig som är utbildad husarkitekt eller har en ingenjörsexamen inriktad mot arkitektur, byggnadsutformning eller byggnation. Alternativt har du annan akademisk utbildning och erfarenhet som är likvärdig för tjänsten. Vi söker dig som har arbetat i en liknande roll som chef eller ledare tidigare, helst inom offentlig verksamhet. I tjänsten ingår att ha en god förståelse för bland annat gestaltning och utformning och den förutsätter att du har goda kunskaper inom Plan- och Bygglagen. Som person är du engagerad, tydlig och har god samarbetsförmåga. Du agerar serviceinriktat, affärsmässigt och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Du ska vara en närvarande chef med förmågan att inspirera, entusiasmera, stötta och leda verksamheten utifrån målstyrning, utveckling, kvalitetsstyrning och uppföljning. Det är viktigt att du prioriterar arbetsmiljö och arbetsglädje när du leder din personal.

Din ansökan

Kalmar kommun har i denna rekrytering valt att samarbeta med OnePartnerGroup. Vänligen skicka din ansökan via www.onepartnergroup.se senast den 28 oktober. Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Annika Lundberg på tel 0480-43 20 51, eller annika.lundberg@onepartnergroup.se

Kontaktpersoner

Annika Lundberg

annika.lundberg@onepartnergroup.se

0480-43 20 51

Anställningsform

Heltid

Varaktighet

Tillsvidareanställning

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-10-28

Referensnummer

5303Sök jobbet